Twee gedichten: Maarten Buser

Maarten Buser (1991) is dichter en neerlandicus. Hij publiceerde onder meer in Het liegend konijnExtaze, Slang en op Passionate PlatformHij schrijft over poëzie voor onder meer Literair Nederland8Weekly en Awater. In Revisor 8 verschijnen een aantal van zijn ‘Kleine versjes in proza’.

*

Devil’s Pie

Iemand had een bank neergezet, in de woestijn nota bene. Het was een oranje bank. Dat was niet de enige reden dat er niemand langskwam. Een kever van plastic is ook een kever; een kever van vis is gewoon gekheid. Bekleding is eigenlijk een heel raar woord.

 

Hoe ik het Sublieme leerde begrijpen

Ik heb me nooit bezwaard gevoeld om bij een meisje achterop de fiets te zitten. Deze keer waren we allebei aangeschoten. Ze had recent bier leren drinken en fietste me naar het station. Het was overigens een belachelijk korte afstand, had ik dat al gezegd? Ik heb constant gedacht dat we om zouden donderen. Daarom heb ik mijn hoofd tegen haar rug gelegd en geglimlacht.