Plek

Michael Tedja (Rotterdam, 1971) schreef de experimentele romans A.U.T.O.B.I.O.G.R.A.F.I.EHosselen, en de bundels De Aquaholist, prozagedichten, Tot hier en verder, gedichten. Hij gaf voordrachten op het Crossing Border Festival en het Read My World festival. In de bundel De 100 beste gedichten van 2015 werden een aantal van zijn gedichten opgenomen.

*

Plek

Een zware regenton als metafoor
voor de voortgang des levens was geen grap.
Zij maakten er een gortdroge analyse van.
Ondanks dat ik in het team zat stond ik buiten.

Ik was één stap verder. Ik ging er vanuit
dat het team nooit bereid zou zijn
mij te omarmen. Werd ik er stil van?
Eén stap maakte nog geen avondvierdaagse.

Was ik de wortel van de boom die onderzoek
verrichtte op de bodem van het bestaan?
Moest ik van de aardbodem verdwijnen
zodat er alleen het werk restte?

Wanneer men achteloos een boom nadeed
spraken we van geschiedvervalsing.
Zij die geschiedenis wilden schrijven
moesten het zelf doen. Met steken onder water.