Twee gedichten: Rinske Kegel

Rinske Kegel  (Haren 1973) is schrijfster en illustratrice. Zij publiceerde onder andere bij literair tijdschrift Op Ruwe PlankenDe GidsExtazeHet Liegend Konijn en De Uitvreters. Ze won de derde prijs van de Oostende Poëzieprijs 2013/2014 en de eerste prijs van de VUMC Poëzieprijs 2015.  Ze trad op bij onder andere Onbderf’lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin. Ze bracht onlangs zelf een bundel uit met tien gedichten: Als ik win verlies ik mijn reputatie als verliezer.

*

Alvast

Dit is wat je alvast doet
een kist maken
vragen of ik proef wil liggen
iets ruimer zeg ik
jij zegt te weinig hout maar
daar merk je dan toch niks van
en
niet dat ik je dood wil

vervolgt
ik heb nog handgrepen liggen
uit de oertijd
toen alles er toe deed
ik nooit aan de dood dacht
nooit aan jou

Decor

De flamingo’s strekken potsierlijk
hun poten als meetinstrumenten

als ze vergeten suikerspinnen
te eten verliezen ze aan gratie
worden ze wit als een spatie in
een aangeklede zin

suikerspinnen vreten
het mooie plaatje niet vergeten
hun zoetige adem kleeft aan het decor
het spiegelende water de ogen
van de bezoekers

maar iedereen kijkt
naar de witte flamingo