Athenaeum vs. Revisor: Maartje Wortel vs. Thomas Heerma van Voss

Zaterdag 30 maart 17.00 bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum aan het Spui te Amsterdam gaat Thomas Heerma van Voss in gesprek met Maartje Wortel, naar aanleiding van haar nieuwe roman Dennie is een star. Het is de zevende aflevering van de interviewreeks van literair tijdschrift De Revisor en Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum. U bent van harte welkom.

Meld je aan

Over Dennie is een star

Op de Rietveld Academie kreeg ik les van Wim Brands. Tijdens een van de eerste lessen gaf hij ons een paar regels mee. Hij zei: Probeer niet te lachen, dat komt zo dom over. Hij zei ook: Je moet eerst weten hoe je moet sturen voor je uit de bocht vliegt. En hij zei: Schrijf nooit over je kat. Of over welke kat dan ook überhaupt. Dennie is a star is een verhaal over tijd en ruimte, over religie, over seks en vooral: over Dennie. De kat. Dennie is a star verschijnt speciaal ter gelegenheid van de Boekenweek.

Maartje Wortel werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis [de Athenaeum-recensie] ontving ze de Anton Wachterprijs en haar laatste roman, IJstijd, won de BNG Literatuurprijs. Haar laatste bundel Er moet iets gebeuren [fragment] werd genomineerd voor de Fintro en de ECI Literatuurprijs.

Op Athenaeum.nl publiceerden ze ook voor uit haar roman Half mens en het Revisor-verhaal ‘Daar is de hond’.

Thomas Heerma van Voss (1990) schreef onder meer de romans De Allestafel (2009) en Stern (2013) [fragment] en de verhalenbundel De derde persoon (2014) [fragment]. In 2017 verscheen zijn essaybundel Plaatsvervangers [fragment].

Athenaeum vs. Revisor

Een gesprek over een boek, over literatuur, over ambacht en kunst: dat is de eenvoudige gedachte achter een nieuwe reeks publieke interviews. Elke maand gaat een van de redacteurs van De Revisor in gesprek met een interessante schrijver over haar of zijn nieuwste boek. En u kunt daarbij zijn.