OPEN CALL! Teksten gezocht voor het themanummer ‘Finale’

Voor het septembernummer zijn we op zoek naar teksten! De Revisor nodigt schrijvers uit nieuwe teksten in te zenden over het thema ‘Finale’. 

 

Ze zeggen dat het twee voor twaalf is en dat de mensheid op een kantelpunt balanceert, gevaarlijk dicht in de buurt van een afgrond. Wanneer we de kranten lezen lijkt het vaak alsof er een eindspel beslecht wordt. We staan schaak, hoe lang kunnen we nog doorspelen? 

Wat verstaan we onder een (open) einde?
Hoe groots en meeslepend of klein en kwetsbaar kan een slotfase zijn?
Welke verhalen vertellen we elkaar over winnen en verliezen, over catharsis en verlossing? 

Een naderend einde kan zowel eng als opwindend zijn. Zo groot als het wankelende voortbestaan van de wereld of zo klein als twee wespen verwikkeld in een venijnig gevecht. Strak gespannen als het net tussen twee tennisspelers in, ontroerend als de laatste aflevering van je favoriete comfortserie. Wat staat er op het spel? Zeker is dat finales ons naar het puntje van onze stoel dwingen en soms zelfs met een spandoek de straat op sturen. 

De Revisor nodigt schrijvers uit nieuwe teksten in te zenden over het thema ‘Finale’. 

Proza, poëzie, essays, alle (tussen)vormen zijn welkom en ook het thema zelf mag uiteraard op alle mogelijke manieren worden geïnterpreteerd. We kijken uit naar jullie apocalyptische gedichten, naar lyrische ikken die niet mee willen spelen, naar essays over klimaatverandering of Samuel Beckett, verhalen over backgammon, Beethoven of The Avengers, teksten waarin liefdes zachtjes uitdoven of personages juist groots en meeslepend ten onder gaan. 


Uit de inzendingen maken we een selectie voor ons septembernummer. 

 

Lengte: maximaal 1600 woorden proza / 1 gedicht

Deadline: 20 mei, 23:59. 

Te sturen aan: info@derevisor.nl o.v.v. ‘Finale’