Singel Uitgeverijen wordt de uitgever van literair tijdschrift De Revisor

De Revisor, literair tijdschrift, wordt vanaf dit jaar uitgegeven door Singel Uitgeverijen. De redactie, bestaande uit Jan van Mersbergen, Thomas Heerma van Voss, Bernke Klein Zandvoort en hoofdredacteur Daan Stoffelsen, gaat in volle vaart verder. De redactie kijkt uit naar een nieuwe toekomst met Singel Uitgeverijen, in een continu zoeken naar en schaven aan de beste literaire inhoud en de ideale vormen daarvoor. Daarnaast initieert De Revisor de programmareeks Het Personage, waarin schrijvers en kunstenaars tegen de decors van vier iconische locaties telkens een ander personage tot leven wekken. 21 maart is de eerste editie bij de fabriek van Kesbeke Fijne Tafelzuren in Amsterdam.

Een nieuw nummer zal dit voorjaar verschijnen, met bijdragen van onder anderen Arjen van Veelen, Floor Milikowski, Rob van Essen, Antonio Ortuño, Çaglar Köseoglu, Maria Barnas, Delphine Lecompte en Esther Jansma, en in de tussentijd zullen er op Revisor.nl wekelijks nieuwe blogs, poëzie en proza te lezen zijn.

De afgelopen vijf jaar werd het tijdschrift uitgegeven door De Bezige Bij, maar nu keert het terug naar Singel Uitgeverijen, waar het gedurende drie decennia door uitgeverij Querido werd uitgegeven en waar ook uitgeverij Athenaeum–Polak & Van Gennep deel van uitmaakt, dat het tijdschrift in 1974 begon.

Hoofdredacteur Daan Stoffelsen:

‘We hebben vijf mooie jaren bij De Bezige Bij gehad, en twaalf mooie nummers, maar we zijn blij met de warme verwelkoming bij ons oude huis, waar ooit Kellendonk en Van der Heijden debuteerden en vele Revisor-schrijvers van nu uitgegeven worden, zoals Gustaaf Peek, Marja Pruis, Wytske Versteeg, Roos van Rijswijk en Radna Fabias. In ons 45ste jaar lezen we nog steeds nieuwe auteurs, vragen we weer om nieuwe verhalen en maken we nieuwe plannen samen met het team van Singel. Zo, door een mengeling van traditie, innovatie en enthousiasme, hopen we ook nieuwe lezers aan ons te binden.’

Josje Kraamer, redacteur Querido/Singel Uitgeverijen:

‘Ik ben heel gelukkig met het feit dat De Revisor nu bij Singel Uitgeverijen wordt uitgegeven. Ik verheug me er ontzettend op om met de redactie samen te werken en plannen te verzinnen zoals de programmareeks Het Personage, die door Bernke Klein Zandvoort en Joost Oomen is bedacht en wordt georganiseerd. Het is belangrijk dat een literair tijdschrift als De Revisor blijft bestaan, en we willen het literaire tijdschrift de komende jaren voor veel lezers zichtbaarder krijgen.’