Maureen Ghazal

Nieuwe redacteur: Maureen Ghazal

Nieuws! De Revisor neemt afscheid en verwelkomt. Jan van Mersbergen vertrekt na tien jaar trouwe dienst uit de redactie, Maureen Ghazal volgt hem op.

*

Maureen Ghazal (1995)  schrijft poëzie en proza en maakt daarnaast performances en beeldend werk. In 2018 studeerde ze met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. Ze volgde een uitwisseling ‘Woordkunst’ aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en een minor ‘Literatuur’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2018 won ze de El-Hizjra literatuurprijs in de categorie Poëzie. Ze publiceerde onder andere in De Revisor, De Gids, Deux Ex Machina, De Sampler en Tilt INC. Momenteel neemt ze deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds waar ze onderzoek doet naar haar geboortegrond in de polder en de invloed van taal op landschap.

Je las op derevisor.nl al haar gedicht ‘Fobie’, maar ze droeg ook al bij aan #24, ‘Huid’. We zijn erg blij met haar komst.

Een groot deel van Jans online bijdragen is te lezen op derevisor.nl, en sowieso zijn laatste verhaal als redacteur, ‘Groen’.