NU VERSCHENEN: Revisor #35 ‘BLUT’

KOOP ‘M HIER!

 

Revisor #35 gaat over overdaad en – natuurlijk – over gebrek, het onderwerp van de alleroudste
gedichten. De Grieken zongen al over eros, dat het gat in het hart van een verliefde beschrijft.
Dat gat is bodemloos en vruchtbaar tegelijk, het dichten ervan is een hopeloze zaak. Maar sommige gaten hebben wel degelijk een bodem. En in sommige gevallen graaft die bodem zich steeds verder uit. Al maanden hangt ons een recessie boven het hoofd, we spreken al lang niet meer over crisis, maar over crises. We staan financieel in het rood, moreel in de min en gebrek is geen tijdelijke, maar een permanente staat in het leven van velen aan het worden.
Dit nummer is een bodemonderzoek naar gebrek: wat vinden, weten of herinneren onze
auteurs zich van het woord blut?

Met bijdragen van Daphne Huisden, Laurens van de Linde, Lev Avitan, Salomé Kiner (vert. Vicky Francken), Arno Van Vlierberghe, Daniëlle Zawadi, Merlijn Huntjens, Jan Glas, Maarten van der Graaff, Yaël van der Wouden, Cesar Majorana, Jonah Falke, Gwen van der Zwan.