De Revisor zoekt een redacteur

De Revisor zoekt een redacteur!

We hebben een vacature. Iets voor jou?

*

Wat we doen:

Onze vijfkoppige redactie is gezamenlijk verantwoordelijk voor de invulling van het tijdschrift, van het benaderen van schrijvers en het redigeren van kopij tot aan het kiezen van titel en omslag. Samen denken we na over wat er speelt in de literatuur en de maatschappij en welke nieuwe vormen daarbij passen. We zoeken nieuwe teksten die ons – en hopelijk vele lezers met ons – verrassen. We zijn het niet altijd eens, maar dat leidt alleen maar tot rijke en diverse nummers.

Naast het papieren tijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt, zijn we ook verantwoordelijk voor de bijdragen op de website. Ook is er ruimte voor initiatieven om het tijdschrift heen, zoals het organiseren van presentaties, podiumprogramma’s, of podcasts.

We vergaderen maandelijks, bij de uitgeverij of online, en verdelen de taken onderling. Denk aan het maken van plannen en begrotingen, het lezen van ingezonden kopij en het beheren van sociale media en de website.

Wat we zoeken:

 • Iemand die balans brengt in de redactie (qua gender, culturele achtergrond, leeftijd);
 • Iemand die met een frisse blik en nieuwe input ons blad versterkt;
 • Iemand die het netwerk van het tijdschrift vergroot;
 • Iemand met een neus en een netwerk voor talent;
 • Iemand die kan redigeren;
 • Iemand met wie we het gesprek kunnen blijven voeren over wat goede literatuur is.

Wat we bieden:

 • Een omgeving waar je je creativiteit kunt botvieren;
 • Een manier om je netwerk te verrijken;
 • Een platform om je eigen pen te scherpen;
 • Een hecht team van redacteuren met wie je samenwerkt;
 • Een redactievergoeding van €250 per nummer.

Klinkt dit als iets voor jou? Mail je motivatie (max. 500 woorden) en relevante info naar stefanie@derevisor.nl vóór 21 maart o.v.v. ‘redacteur gezocht’ en wie weet nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.